Actualitzat el 27/10/2021

“En visita de cortesia: Les històries dels vaixells visitants al port de Barcelona”

Presentació del llibre En visita de cortesia: Les històries dels vaixells visitants al port de Barcelona, a càrrec de Toni Casinos el dia 16 de novembre de 2021 a les 18:30 h a la Biblioteca Pública Arús.

Aquest llibre pretén narrar, en la mesura del limitat d’aquest format, la història dels vaixells que han visitat el port de Barcelona. Aquesta edició està basada en la pàgina web del mateix nom “En visita de cortesia” i en ella s’inclouen vaixells amb històries ja explicades a la pàgina web, però d’altres mai havien estat tractades a la web i algunes de les ja conegudes es narren des d’un altre punt de vista diferent. El període històric seleccionat part del maig del 1888 i finalitza al maig del 1989, començant per la inauguració de l’Exposició Universal i acabant amb el lliurament de la bandera de combat al portaavions espanyol “Príncipe de Asturias”. Pel camí ens guiaran els guaites marítims del castell de Montjuïc, ofici al què està dedicat aquest llibre, a través dels senyals que des de dalt del telègraf òptic de la talaia realitzaven per identificar els vaixells que navegaven davant de la costa i/o ho feien en demanda de port amb rumb a la Ciutat Comtal.

El resultat és un llibre de poc més de 400 pàgines que inclouen 350 fotografies en blanc i negre i en color més algunes il·lustacions, que serviran al lector per traslladar-se a cadascuna de les històries aquí explicades.

Cal inscripció prèvia aquí.

Data d'inici

16 Novembre

Hora

18:30 h

Tipus d'activitat

Presentació

PROPERES ACTIVITATS

21
Desembre

Inauguració i presentació - 19 h

Inauguració i presentació de l’exposició “Desmuntant Sherlock” per la BCNegra 2022
14
Desembre

Presentació - 18:30 h

El pròxim 14 de desembre serà presentada a la Biblioteca Arús la nova versió en castellà de la Divina Comedia, per part de Pere Sánchez Ferré, que ha preparat la present edició (amb Pere Hidalgo Serra).
30
Novembre

Exposició

“Música i Art en la litografia vitolfílica i la pintura” reuneix un conjunt d’obres pictòriques i de litografies vitolfíliques sota el denominador comú de la inspiració en les temàtiques de la música, la dansa i l’òpera.