Actualitzat el 27/10/2021

“En visita de cortesia: Les històries dels vaixells visitants al port de Barcelona”

Presentació del llibre En visita de cortesia: Les històries dels vaixells visitants al port de Barcelona, a càrrec de Toni Casinos el dia 16 de novembre de 2021 a les 18:30 h a la Biblioteca Pública Arús.

Aquest llibre pretén narrar, en la mesura del limitat d’aquest format, la història dels vaixells que han visitat el port de Barcelona. Aquesta edició està basada en la pàgina web del mateix nom “En visita de cortesia” i en ella s’inclouen vaixells amb històries ja explicades a la pàgina web, però d’altres mai havien estat tractades a la web i algunes de les ja conegudes es narren des d’un altre punt de vista diferent. El període històric seleccionat part del maig del 1888 i finalitza al maig del 1989, començant per la inauguració de l’Exposició Universal i acabant amb el lliurament de la bandera de combat al portaavions espanyol “Príncipe de Asturias”. Pel camí ens guiaran els guaites marítims del castell de Montjuïc, ofici al què està dedicat aquest llibre, a través dels senyals que des de dalt del telègraf òptic de la talaia realitzaven per identificar els vaixells que navegaven davant de la costa i/o ho feien en demanda de port amb rumb a la Ciutat Comtal.

El resultat és un llibre de poc més de 400 pàgines que inclouen 350 fotografies en blanc i negre i en color més algunes il·lustacions, que serviran al lector per traslladar-se a cadascuna de les històries aquí explicades.

Cal inscripció prèvia aquí.

Ho organitza:

 

 

Hi col·labora:

 

Data d'inici

16 Novembre

Hora

18:30 h

Tipus d'activitat

Presentació

PROPERES ACTIVITATS

22
d’abril de 2022

Master class de dibuix

Es tracta d’una activitat exclusiva pels alumnes de l’Institut Fort Pius i l’Escola Mireia
31
Març de 2022

PRESENTACIÓ EDITORIAL - 18:30 h

Presentació editorial “Hilda Agostini. Les armes de la raó d’una mestra republicana, protestant i maçona”
24
Març de 2022

PRESENTACIÓ EDITORIAL - 18:30 h

Presentació editorial “Dones, treball i moviment obrer”

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.