18/01/2023

Inauguració de l’exposició “Breu recull de pel·lícules de Sherlock Holmes”


Detall de l'esdeveniment


 

Aquest acte forma part de la BCNegra 2024, el festival de novel·la negra de Barcelona, que se celebrarà del 5 a l’11 de febrer i al qual la Biblioteca s’ha volgut sumar un any més amb una programació que té com a objectiu donar a conèixer al públic la Col·lecció Sherlock Holmes que custodia des del 2011. 

 

PROGRAMA D’ACTIVITATS DE LA BCNEGRA 2024 A LA BIBLIOTECA PÚBLICA ARÚS

Del 18 de gener a l’1 de març. Exposició “Breu recull de pel·lícules de Sherlock Holmes”. Entrada lliure. 

Dijous, 18 de gener – 18.30 h. Inauguració de l’exposició “Breu recull de pel·lícules de Sherlock Holmes”. Informació i reserves aquí.

Dimarts, 6 de febrer – 18.30 h. Pòdcast en directe “Doctor Doyle y Míster Holmes”, episodi del pòdcast Datos, datos, datos: pódcast sobre Sherlock Holmes. Informació i reserves aquí.

Dissabte, 10 de febrer – 18.00 h. Cluedo “Crim misteriós a la biblioteca”, al Casal de Barri Transformadors. Amb la col·laboració de la Biblioteca Arús. Informació i reserves aquí.

Dimarts, 13 de febrer – 18.30 h. Presentació editorial d’Estudi en escarlata i El signe dels quatre, de Viena Edicions. Informació i reserves aquí.

Dijous, 15 de febrer – 18.30 h. Conferència “¡Averígüelo, Vargas!: explorando los orígenes de la investigación privada”. Informació i reserves aquí.

 

Inauguració de l’exposició “Breu recull de pel·lícules de Sherlock Holmes”

El pròxim dijous 18 de gener a les 18.30 h s’inaugurarà a la Biblioteca Pública Arús l’exposició “Breu recull de pel·lícules de Sherlock Holmes”. L’acte anirà a càrrec de Sergio Colomino i Josep Maria Clavell de Dalmases.

Sergio Colomino és autor de còmics i llibres que tracten de les seves passions, com ara el món sherlockià i la divulgació de personatges manga de Hayao Miyazaki i membre del Círculo Holmes, l’associació que promou la figura del famós detectiu amb seu a Barcelona. La seva darrera obra parla de la col·lecció “Tria la teva aventura”, editada als anys vuitanta del segle XX: Tú eres el protagonista, un recorregut pel gènere dels llibres joc.

Josep Maria Clavell de Dalmases és col·laborador habitual de la Col·lecció Sherlock Holmes de la Biblioteca Pública Arús i membre del Círculo Holmes.

La intervenció de Colomino “Desmuntant Holmes: Sherlock als setanta” versarà sobre com els anys setanta del segle XX van representar tot un canvi en el món del cinema, i com van donar lloc a nous gèneres i van crear fenòmens inèdits fins llavors, com el blockbuster. En el cas del detectiu de Baker Street, va ser el moment en què directors, guionistes i productors es van inclinar per oferir versions menys canòniques i més atrevides del personatge, i van explorar la seva personalitat més enllà de la versió popular, amb un interès pels seus defectes i debilitats.

Començant per La vida privada de Sherlock Holmes, Colomino continuarà amb les pel·lícules que exploten aquesta visió menys convencional de l’investigador, amb títols com El detective y la doctora, Sherlock Holmes en Nueva York, Elemental, Dr. Freud o El hermano más listo de Sherlock Holmes.

Cal inscripció prèvia. Aforament limitat. Trobareu el formulari d’inscripcions al final de la pàgina.

L’acte es podrà seguir a través del canal de YouTube de la Biblioteca:

 

Per a assistir a la presentació, CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA al següent formulari:

 

Organitza l’acte:

Amb la col·laboració de:

Amb el suport de:

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dissabte, 22 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dissabte, 29 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 2 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 9 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 16 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.