La Biblioteca presenta la conferència “El simbolisme en la obra de Wagner” dins l’exposició “Simbolisme i Wagner”, un projecte artístic comissariat pel Grup Vitolfílic de Barcelona en col·laboració amb El Troc, l’associació per a la promoció del col·leccionisme. Conferència a càrrec de Josep M. Reichardt, Jordi Goñi i Joan Genestós.
Encara que Richard Wagner no va ser maçó, les seves òperes estan imbuïdes de la mitologia maçònica que afectava totes les manifestacions artístiques en la segona meitat del segle XIX. Actualment el paper que juguen les associacions, biblioteques i entitats com a dinamitzadores del col·leccionisme és vital en la cura, preservació i catalogació de l’arxiu apropant la cultura a la ciutadania.
Per a més informació, podeu consultar la programació completa de l’exposició “Simbolisme i Wagner”.
Josep M. Reichardt va ser iniciat a la Respectable Lògia Acàcia núm. 19 a l’Orient de Barcelona, també ha treballat a les lògies Perseverança núm. 3, Catalònia núm. 102 de la que en va ser el Venerable Mestre i Vitalis núm. 166, aquesta darrera a l’Orient de Tossa de Mar. Actualment pertany a Àgora Quàntica.
Jordi Goñi és membre fundador de l’ACAB Troc, Associació de Col·leccionistes d’Adhesius de Barcelona l’any 1984 i també de l’associació per a la Promoció del col·leccionisme més coneguda com El Troc. L’any 2021, va formar part de la comissió gestora de la Federació Catalana d’Associacions de Col·leccionisme, FCAC. Actualment, Goñi és membre de l’equip redactor de la revista El Troc, promoguda per l’associació per a la Promoció del Col·leccionisme. President de l’Associació Casa de la Premsa. Membre actiu de la Plataforma Paral·lel 149 (recuperació d’un local de la Seguretat Social per al barri del Poble Sec).
Joan Genestós és president del Grup Vitolfílic de Barcelona des de l’any 2015 fins a l’actualitat. D’altra banda, com a membre de l’equip redactor de la revista semestral La Vitola D’Or participa en la difusió de continguts vitolfílics a través de les xarxes socials i del web de l’associació. Dedica el seu temps lliure al col·leccionisme de peces vitolfíliques junt amb la creació d’una base de dades access, on ha anat incorporant documentació durant més de quinze anys. En els darrers anys, ha incorporat enllaços amb la Viquipèdia, vídeos a través de YouTube i Google Lens.
Per a assistir a la conferència del dia 12 de desembre a les 18.30 h, CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA al següent formulari:
La conferència es pot veure a través del canal de YouTube de la Biblioteca:
Organitza:
Amb el suport de: