Actualitzat el 16/02/2021

Lectura dramatitzada de l’obra 1869

La Biblioteca Pública Arús segueix amb els actes de commemoració del 125è aniversari de la seva inauguració redescobrint l’obra teatral del seu fundador, Rossend Arús i Arderiu.

El dia 11 de març a les 19.00 h es farà la lectura dramatitzada de l’obra 1869, a càrrec del Teatre Nacional de Catalunya, interpretat per Magda Puig i Maria Congost, i sota la direcció de Núria Ramis. L’acte es durà a terme al Casal de Barri Transformadors i anirà seguit de la presentació d’un volum dedicat al teatre del mateix autor.

1869 és una revista, un subgènere teatral d’obres menors, sovint de caràcter còmic, que feien un repàs dels esdeveniments de l’anyprecedent, i que Arús va explorar escrivint més endavant les obres 1871 i Lo primer any republicà, que tracta de 1872. A través de la visió irònica de l’autor veiem passar, en un format que imita el de les “llanternes màgiques”, una col·lecció de figures al·legòriques representant fets històrics de caire polític, social i cultural: la revolució de la Gloriosa, les reformes urbanes de Barcelona amb el creixement imparable de l’Eixample, la implementació de la pesseta, la pobresa, la corrupció, la crisi… Tal i com el mateix Arús ho descriu: un any en una estona.

És imprescindible fer reserva prèvia per tal d’assistir a la lectura dramatitzada, que tindrà un aforament estricte per tal de mantenir les mesures de seguretat.

      

Data d'inici

11 de març de 2021

Hora

19.30 h

Tipus d'activitat

Lectura dramatitzada

PROPERES ACTIVITATS

22
d’abril de 2022

Master class de dibuix

Es tracta d’una activitat exclusiva pels alumnes de l’Institut Fort Pius i l’Escola Mireia
31
Març de 2022

PRESENTACIÓ EDITORIAL - 18:30 h

Presentació editorial “Hilda Agostini. Les armes de la raó d’una mestra republicana, protestant i maçona”
24
Març de 2022

PRESENTACIÓ EDITORIAL - 18:30 h

Presentació editorial “Dones, treball i moviment obrer”

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.