09/02/2023

La Biblioteca Arús rep un Distintiu com a entitat centenària

L’Ajuntament de Barcelona va lliurar a la Biblioteca Pública Arús un Distintiu com a entitat centenària de la ciutat. L’acte, realitzat el dimecres 8 de febrer de 2023 al Saló de Cent del Consistori, va ser presidit per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Al lliurament del guardó van assistir la directora Gerent de la Biblioteca, Maribel Giner, i el membre del Patronat, Pere Gabriel. També van ser acompanyats pels membres del personal David Domènech, Ana Grau i Yulia Mélnik.

És el primer any que es fa entrega d’aquesta distinció que vol reconèixer la contribució a la ciutat d’aquelles entitats i institucions que tenen cent anys o més. Durant el discurs de benvinguda, Colau va descriure les entitats com a “dipositaris de la memòria col·lectiva” que aporten “perspectiva històrica” i contribueixen “a ser més responsables amb el nostre present”. Així mateix, va celebrar la “vitalitat i trajectòria del teixit associatiu de la ciutat” i la “fortalesa i constància” que han tingut per adaptar-se als “canvis socials i polítics viscuts al llarg dels anys”.

La Biblioteca Pública Arús va ser fundada per Rossend Arús i Arderiu com a biblioteca general l’any 1895, amb la voluntat d’instruir el poble de Barcelona. Actualment, s’ha convertit en una biblioteca de recerca especialitzada en maçoneria, moviment obrer, anarquisme i l’univers de Sherlock Holmes. A més, conserva un fons patrimonial molt important format per documents que reuneixen tot el coneixement humà, amb un predomini d’obres publicades al segle XIX i primer terç del XX.

 

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.