2/02/2023

Presentació editorial “¡Ultreia!”


Detall de l'esdeveniment


 

El pròxim dijous 2 de febrer a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca Arús el llibre ¡Ultreia!, de Jordi Matilló. L’acte anirà a càrrec del seu autor.

Sobre el llibre

Un robatori al castell de Ponferrada, un assassinat ocorregut fa vuitanta anys a Sòria arxivat com a suïcidi, i una misteriosa troballa a la Biblioteca Arús de Barcelona, l’arxiu maçònic més gran d’Espanya, generen una carrera per aconseguir el llegat de l’ordre que durant dos segles va dominar militarment i econòmicament Europa i Terra Santa.

Seguint el fil d’uns fets que van tenir lloc fa set-cents anys, els jugadors d’aquesta partida estan obligats a desxifrar els enigmes que amaga el Camí de Sant Jaume si volen obtenir l’anhelat tresor. Però, per això, hauran de completar el camí, un camí que no és el que cada dia recorren milers de pelegrins.

Els serveis secrets del Vaticà, lògies maçòniques, traficants de droga, fanàtics religiosos i organitzacions que es remunten a segles d’existència lluitaran per arribar al final i apoderar-se del llegat, alterant el joc i impedint que l’Escollit desxifri els símbols ocults pels templers al llarg del Camí de Sant Jaume.

Jordi Matilló i Ayats, escriptor i membre de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC). Una carrera professional centrada en càrrecs de direcció a multinacionals, fins que l’any 2011 va decidir emprendre el seu propi projecte com a consultor independent.

Amant de l’Europa Medieval, i del simbolisme llegat pels antics constructors, ha dedicat més de vint-i-cinc anys a l’estudi de l’Orde del Temple, desxifrant el seu punt de vista extern i social, i el profund mite i esoterisme que l’envolta.

Des de fa vint-i-dos anys és membre de la Gran Lògia d’Espanya, on dedica part de la seva activitat a l’estudi de la història i la simbologia de la maçoneria.

Conferenciant i divulgador, participa en diversos actes culturals entorn la literatura i entrevistes a mitjans.

Cal inscriure’s per assistir a l’activitat.

Presentació editorial "¡Ultreia!"

L’acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la Biblioteca:

Ho organitza:

Hi col·labora:

 

Més activitats

6/02/2023 – 12/02/2023
El Festival de Novel·la Negra de Barcelona, BCNegra, torna del 6 al 12 de febrer en diversos espais de la ciutat. I, com no podia ser d'una altra manera, la Biblioteca Arús hi participa amb una programació especial.
12/01/2023 – 22/02/2023
La Biblioteca Pública Arús inaugurarà el pròxim 12 de gener la seva nova exposició: "Les primeres edicions castellanes del cànon holmesià a l’Estat espanyol (1897-1930)". L’exposició forma part de les activitats organitzades amb motiu de la BCNegra 2023, i es podrà visitar fins al 22 de febrer. Com sempre, l'entrada a la Sala d'Exposicions és totalment lliure.
17/01/2023 – 13/06/2023
El pròxim 17 de gener a les 18:30 h s'iniciarà a la Biblioteca el cicle de conferències: "Ciència i mística. Quatre segles d'intel·lectualitat i tradició iniciàtica", organitzat per la Respectable Lògia Porta de Denderah. El cicle consta de sis conferèrencies que es realitzaran durant la primera meitat de l'any, finalitzant el 13 de juny de 2023.
2/02/2023
El pròxim dijous 2 de febrer a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca Arús el llibre "¡Ultreia!", de Jordi Matilló. L'acte anirà a càrrec del seu autor.
7/02/2023
El pròxim 7 de febrer a les 18:30 h es realitzarà en directe a la Biblioteca el pòdcast "Datos, datos, datos: podcast sobre Sherlock Holmes", a càrrec del seu creador i director, Sergio Colomino.  L'acompanyaran Juan José Abenza, Jaume Gabaldà, Enrique Fernández, col·laboradors habituals i experts en temes holmesians.
9/02/2023
El pròxim dijous 9 de febrer a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca el sisè volum de la sèrie del cànon holmesià de Viena Edicions, dedicat a Estudi en escarlata i El signe dels quatre. L'acte anirà a càrrec de l’editora Isabel Monsó, el traductor Xavier Zambrano, i l’autor dels epílegs, Josep Lluís Martín Berbois.