28/02/2023

Presentació del llibre “Franco y la Masonería. Un terrible enemigo que no se rinde jamás”


Detall de l'esdeveniment


 

AFORAMENT PLE. PODREU SEGUIR L’ACTE EN DIRECTE O EN DIFERIT A TRAVÉS DEL NOSTRE CANAL DE YOUTUBE (VEGEU MÉS AVALL).

 

El pròxim 28 de febrer a les 18:00 h es presentarà a la Biblioteca el llibre Franco y la masonería. Un terrible enemigo que no se rinde jamás (Editorial Masonica), a càrrec del seu autor, Juan José Morales Ruiz i amb una introducció de l’historiador de la maçoneria i membre del CEHME, Pere Sánchez. A continuació tindrà lloc la conferència “Ser masón/ona hoy. Una experiencia de vida”, a càrrec del Gran Mestre de la Gran Logia de España, Txema Oleaga Zalvidea i la Gran Mestra de la Gran Logia Femenina de España, Mar Sánchez Bergua.

Sobre el llibre

Francisco Franco Bahamonde, el Generalíssim, el Caudillo, el dictador: mai no va ser maçó, però estava malaltissament obsessionat amb la maçoneria i els maçons. De fet, va ser l’únic cap d’Estat que va signar una llei implacable per a la persecució dels maçons. Acabada la guerra civil i durant tota la seva vida va repetir insistentment en nombrosos discursos i en més d’un centenar d’articles -curiosament signats amb diferents pseudònims- que calia estar en guàrdia contra les guaites d’un estrany contuberni judeo-maçònic-comunista, basat fonamentalment en ràncies, però molt eficaces teories conspiranoiques.

A Espanya encara preval la visió més fosca de la maçoneria, com la d’un ens secret, satànic i infernal, causant de tots els mals. Aquesta visió estava tan arrelada a la ment de molts espanyols -i probablement encara ho està- que per això els maçons van haver d’esperar uns quants anys després de la mort de Franco per poder tornar de l’exili. I una cosa que també sembla molt significativa: la maçoneria no va ser legalitzada fins dos anys després que el Partit Comunista d’Espanya (PCE). Franco no podia dormir tranquil perquè estava convençut que la maçoneria és un terrible enemic que no es rendeix mai. Aquesta era la pitjor dels malsons.

AFORAMENT PLE. GRÀCIES PEL SEU INTERÈS.

L’acte es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Biblioteca:

Ho organitza:

Hi col·labora:

   

Més activitats

6/02/2023 – 12/02/2023
El Festival de Novel·la Negra de Barcelona, BCNegra, torna del 6 al 12 de febrer en diversos espais de la ciutat. I, com no podia ser d'una altra manera, la Biblioteca Arús hi participa amb una programació especial.
12/01/2023 – 22/02/2023
La Biblioteca Pública Arús inaugurarà el pròxim 12 de gener la seva nova exposició: "Les primeres edicions castellanes del cànon holmesià a l’Estat espanyol (1897-1930)". L’exposició forma part de les activitats organitzades amb motiu de la BCNegra 2023, i es podrà visitar fins al 22 de febrer. Com sempre, l'entrada a la Sala d'Exposicions és totalment lliure.
17/01/2023 – 13/06/2023
El pròxim 17 de gener a les 18:30 h s'iniciarà a la Biblioteca el cicle de conferències: "Ciència i mística. Quatre segles d'intel·lectualitat i tradició iniciàtica", organitzat per la Respectable Lògia Porta de Denderah. El cicle consta de sis conferèrencies que es realitzaran durant la primera meitat de l'any, finalitzant el 13 de juny de 2023.
2/02/2023
El pròxim dijous 2 de febrer a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca Arús el llibre "¡Ultreia!", de Jordi Matilló. L'acte anirà a càrrec del seu autor.
7/02/2023
El pròxim 7 de febrer a les 18:30 h es realitzarà en directe a la Biblioteca el pòdcast "Datos, datos, datos: podcast sobre Sherlock Holmes", a càrrec del seu creador i director, Sergio Colomino.  L'acompanyaran Juan José Abenza, Jaume Gabaldà, Enrique Fernández, col·laboradors habituals i experts en temes holmesians.
9/02/2023
El pròxim dijous 9 de febrer a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca el sisè volum de la sèrie del cànon holmesià de Viena Edicions, dedicat a Estudi en escarlata i El signe dels quatre. L'acte anirà a càrrec de l’editora Isabel Monsó, el traductor Xavier Zambrano, i l’autor dels epílegs, Josep Lluís Martín Berbois.