28/02/2023

Presentació del llibre “Franco y la Masonería. Un terrible enemigo que no se rinde jamás”


Detall de l'esdeveniment


 

AFORAMENT PLE. PODREU SEGUIR L’ACTE EN DIRECTE O EN DIFERIT A TRAVÉS DEL NOSTRE CANAL DE YOUTUBE (VEGEU MÉS AVALL).

 

El pròxim 28 de febrer a les 18:00 h es presentarà a la Biblioteca el llibre Franco y la masonería. Un terrible enemigo que no se rinde jamás (Editorial Masónica), a càrrec del seu autor, Juan José Morales Ruiz i amb una introducció de l’historiador de la maçoneria i membre del CEHME, Pere Sánchez. A continuació tindrà lloc la conferència “Ser masón/ona hoy. Una experiencia de vida”, a càrrec del Gran Mestre de la Gran Logia de España, Txema Oleaga Zalvidea i la Gran Mestra de la Gran Logia Femenina de España, Mar Sánchez Bergua.

Sobre el llibre

Francisco Franco Bahamonde, el Generalíssim, el Caudillo, el dictador: mai no va ser maçó, però estava malaltissament obsessionat amb la maçoneria i els maçons. De fet, va ser l’únic cap d’Estat que va signar una llei implacable per a la persecució dels maçons. Acabada la guerra civil i durant tota la seva vida va repetir insistentment en nombrosos discursos i en més d’un centenar d’articles -curiosament signats amb diferents pseudònims- que calia estar en guàrdia contra les guaites d’un estrany contuberni judeo-maçònic-comunista, basat fonamentalment en ràncies, però molt eficaces teories conspiranoiques.

A Espanya encara preval la visió més fosca de la maçoneria, com la d’un ens secret, satànic i infernal, causant de tots els mals. Aquesta visió estava tan arrelada a la ment de molts espanyols -i probablement encara ho està- que per això els maçons van haver d’esperar uns quants anys després de la mort de Franco per poder tornar de l’exili. I una cosa que també sembla molt significativa: la maçoneria no va ser legalitzada fins dos anys després que el Partit Comunista d’Espanya (PCE). Franco no podia dormir tranquil perquè estava convençut que la maçoneria és un terrible enemic que no es rendeix mai. Aquesta era la pitjor dels malsons.

L’acte es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Biblioteca:

Ho organitza:

Hi col·labora:

Amb el suport de:

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dijous, 23 de maig de 2024 |  18.30 a 20 h

Divendres, 24 de maig de 2024 |  10 a 14.30 h

Dissabte, 25 de maig de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 28 de maig de 2024 |  18.30 a 20 h

Dissabte, 1 de juny de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.