23/05/2024

Conferència “L’imaginari de Víctor Balaguer”


Detall de l'esdeveniment


 

Aquesta activitat forma part del cicle de conferències i l’exposició del “Bicentenari de Clavé, Pi i Margall, i Balaguer. Catalanitat, republicanisme federal i liberalisme a Barcelona”. Trobareu més informació en el següent enllaç.

El pròxim dijous, 23 de maig a les 18.30 h se celebrarà a la Biblioteca Pública Arús la conferència “L’imaginari de Víctor Balaguer”, a càrrec de Teresa-M. Sala, museòloga, professora d’història de l’art a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, i directora del Grup de Recerca en Història de l’Art i del Disseny Contemporanis (GRACMON). Comissària de l’Any Víctor Balaguer de la Generalitat de Catalunya. Presenta l’acte Pere Capellà, doctor en història de l’art i professor d’educació artística de la Universitat de les Illes Balears.

Amb motiu de la celebració del bicentenari del naixement de Víctor Balaguer i Cirera (1824-1901) ens aproximarem al repertori d’elements simbòlics i conceptuals que conformen el seu imaginari. A través de l’escriptura balagueriana abordarem el tema que s’ha vingut a denominar “imaginació històrica”, fenomen que va tenir una gran transcendència en el moviment romàntic, ja que vivifica la recuperació del temps passat fent-lo present. Com a generadora d’imatges, la història esdevé per a alguns artistes motiu d’inspiració, transitant pels camins de la nova sensibilitat. Balaguer va ser un dels impulsors de La Renaixença, essent iniciador de múltiples iniciatives. La seva obra ens permeten interpretar la realitat i el pensament del segle XIX.

Cal inscripció prèvia. Aforament limitat. Trobareu el formulari d’inscripcions al final de la pàgina.

L’acte es podrà seguir a través del canal de YouTube de la Biblioteca:


 

Organitza l’acte:

Amb la col·laboració de:

                    

Amb el suport de:

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dissabte, 15 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 18 de juny de 2024 |  18.30 a 20 h

Dijous, 20 de juny de 2024 |  de 18.30 a 20 h

Divendres, 21 de juny de 2024 |  10 a 14.30 h

Dissabte, 22 de juny de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.