25/10/2022

Conferència “La Tradición Médica Occidental”


Detall de l'esdeveniment

  • Data:
  • Categoríes:

El pròxim dimarts 25 d’octubre a les 18:30 h es realitzarà a la Biblioteca la conferència “La Tradición Médica Occidental”. L’acte anirà a càrrec de Vicente Gorris i continua amb el cicle de conferències al voltant de l’exposició de la Biblioteca “El Saber Secreto. Misterios antiguos, hermetismo y espiritualidad”, organitzada conjuntament amb la Fundación Rosacruz.

Per assistir-hi cal inscriure’s al formulari.

És obvi que la malaltia, la vellesa i la mort són estats consubstancials a la nostra onada de vida humana. Però també és palès que, des dels orígens dels temps històrics coneguts, la humanitat mai no ha mancat de l’ajuda necessària per poder conviure amb aquests estats que generen dolor, patiment i múltiples tipus de limitacions.

En moltes civilitzacions antigues aquesta ajuda era atribuïda originàriament als mateixos déus, és a dir, que la Medicina, o l’art i la ciència de curar, era donada a la humanitat per éssers o entitats de molt superior desenvolupament evolutiu, que establien el punt de contacte principalment a l’interior dels Temples o llocs sagrats adequats per fer-ho.

D’altra banda, al llarg de la història tots hem sentit a parlar d’especials éssers humans que han estat reconeguts com a “éssers de gran talla espiritual” i que tots ells tenen com a denominador comú -més enllà de qualsevol connotació religiosa- que van sembrar la llavor per a una vida millor o superior, més enllà de les limitacions humanes estretes i angoixants, i basada exclusivament en l’AMOR UNIVERSAL, és a dir, l’amor incondicional, no discriminant.

Tot té a veure, amb el que podríem anomenar la Tradició Mèdica Occidental

Segons es diu, aquesta Tradició curativa de la malaltia fonamental del gènere humà, prové en la mitologia grega, des del mateix déu Apol·lo que a través del seu fill Asclepis (Fill del déu Apol·lo i de la humana Corònide), que va ser educat pel Centaure Quirón, es va disseminar per tot el món a través dels seus deixebles els Asclepíades.

Dels Asclepíades, el més famós va ser Hipòcrates de Cos (-460 a -360), considerat com el pare de la medicina actual. L’escola hipocràtica va arribar a la humanitat una extensa obra de més de 70 volums anomenada Corpus Hippocraticum.

La medicina àrab amb importants figures com Al-Razi o Rhazes (Persa 854-923), Ibn Sina o Avicena (Persa 980-1037) i el cordovès Averroes (Andalusí 1126-1198), va ser el pont entre Orient i Occident a través del com la Tradició Mèdica va poder arribar també a Occident.

Personatges com Ramon Llull i el metge Arnau de Vilanova van ser a la Baixa Edat Mitjana assenyalats precursors del despertar espiritual i científic del Renaixement europeu als segles XV i XVI.

La consolidación y manifestación de la Tradición Médica Occidental, culminó con la extensa y revolucionaria obra de Paracelso, que sentó las bases para el desarrollo de la Medicina del futuro, aún hoy día -después de más de 500 años- sin explorar suficientemente.

Formulari d’inscripció

Conferència “La Tradición Médica Occidental"

Ho organitza:

     

Hi col·labora:

 

setembre 2022
DlDtDcDjDvDsDg
    1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30   
« ag.   oct. »

Més activitats

23/9/2022
Vine a visitar una biblioteca del segle XIX i coneix la seva història!
4/10/2022
La Biblioteca Pública Arús organitza juntament amb la Fundación Rosacruz l'exposició "El saber secreto. Misterios antiguos, hermetismo y espiritualidad". La inauguració tindrà lloc el pròxim 4 d'octubre i es podrà visitar fins al dimarts 15 de novembre.
4/10/2022
El pròxim dimarts 4 d'octubre a les 18:30 h s'inaugurarà a la Biblioteca l'exposició “El Saber Secreto. Misterios antiguos, hermetismo y espiritualidad ". Fruit de la col·laboració amb la Fundación Rosacruz, s'engegarà un cicle de conferències que començarà el mateix dimarts amb la conferència “Los Misterios Egipcios”.
11/10/2022
El pròxim dimarts 11 d'octubre a les 18:30 h es realitzarà a la Biblioteca la conferència “Los Misterios Eleusinos”. L'acte anirà a càrrec de Jesús Zatón i continua amb el cicle de conferències al voltant de l'exposició de la Biblioteca "El Saber Secreto. Misterios antiguos, hermetismo y espiritualidad", organitzada conjuntament amb la Fundación Rosacruz.
13/10/2022
El pròxim 13 d'octubre a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca "Cases amb història", de Daniel Romaní (Viena Edicions). La presentació anirà a càrrec del seu autor.
18/10/2022
El pròxim dimarts 18 d'octubre a les 18:3o h es realitzarà a la Biblioteca la conferència “El Pensamiento Mágico en el Hermetismo”. L'acte anirà a càrrec d'Eduard Berga i continua amb el cicle de conferències al voltant de l'exposició de la Biblioteca "El Saber Secreto. Misterios antiguos, hermetismo y espiritualidad", organitzada conjuntament amb la Fundación Rosacruz.