8/11/2022

Conferència “La Rosacruz y los Misterios. Un nuevo paradigma”


Detall de l'esdeveniment

  • Data:
  • Categoríes:

El pròxim dimarts 8 de novembre a les 18:30 h es realitzarà a la Biblioteca la conferència “La Rosacruz y los Misterios. Un nuevo paradigma”. L’acte anirà a càrrec de Francisco Casanueva i també donarà cloenda el cicle de conferències al voltant de l’exposició de la Biblioteca “El Saber Secreto. Misterios antiguos, hermetismo y espiritualidad”, organitzada conjuntament amb la Fundació Rosacruz.

Per assistir-hi cal inscriure’s al formulari.

Tot i que existeixen i han existit al llarg de la història societats i moviments portadors del nom Rosacruz en alguna de les seves combinacions, la Rosacruz no és una associació ni una religió.

La Rosacruz és una manera de concebre l’existència, un mètode d’apropament a la realitat que combina en tot moment les dues vessants de la naturalesa humana: la natural i l’espiritual.

És una forma de vida que no només no renega d’aquesta contradicció fonamental i estructural en l’ésser humà, sinó que la porta fins a les últimes conseqüències per aconseguir la síntesi alquímica de totes dues, la fusió conscient i física.

La Rosacruz estudia amb objectivitat la dualitat de l’ésser humà, és a dir, la seva naturalesa profundament contradictòria, degut al fet que al seu si més profund hi ha un principi espiritual que l’impulsa incansablement a buscar un sentit metafísic de la vida, però que es desenvolupa en una corporeïtat amb necessitats biològiques peremptòries, que dominen finalment la psique humana.

Aquesta supremacia d’allò animal sobre allò espiritual només pot ser superada, segons la Rosacruz, quan allò espiritual i allò natural són units alquímicament al llarg d’un procés de transformació interior.

Aquest procés de transformació ha de ser orgànic, és a dir, s’ha de recolzar en les lleis de la naturalesa i els seus ritmes, i per això és imprescindible conèixer la mecànica de la naturalesa i les lleis.

L’obtenció d’aquest coneixement no segueix els mateixos camins que la ciència moderna, ja que es tracta d’irrompre en el coneixement de l’essència i no de la manera objectiva de les coses, i aquest coneixement sempre és subjectiu, encara que la seva aplicació sigui objectiva.

Per això l’obtenció d’aquest coneixement, d’aquesta Gnosi, ha estat des de sempre l’objectiu de les escoles de misteris i per tant de la Rosacruz.

La combinació d’aquest procés d’iniciació, que permet desentranyar el llenguatge amb què està escrita la saviesa divina tant a la natura com al nostre propi interior, amb una pràctica de vida recolzada en elevats valors ètics, i un esforç per transmutar els aspectes instintius en valors espirituals d’una manera irreversible és la característica més notable de la Rosacreu actual.

Formulari d’inscripció

Ho organitza:

     

Hi col·labora:

 

Més activitats

6/02/2023 – 12/02/2023
El Festival de Novel·la Negra de Barcelona, BCNegra, torna del 6 al 12 de febrer en diversos espais de la ciutat. I, com no podia ser d'una altra manera, la Biblioteca Arús hi participa amb una programació especial.
12/01/2023 – 22/02/2023
La Biblioteca Pública Arús inaugurarà el pròxim 12 de gener la seva nova exposició: "Les primeres edicions castellanes del cànon holmesià a l’Estat espanyol (1897-1930)". L’exposició forma part de les activitats organitzades amb motiu de la BCNegra 2023, i es podrà visitar fins al 22 de febrer. Com sempre, l'entrada a la Sala d'Exposicions és totalment lliure.
17/01/2023 – 13/06/2023
El pròxim 17 de gener a les 18:30 h s'iniciarà a la Biblioteca el cicle de conferències: "Ciència i mística. Quatre segles d'intel·lectualitat i tradició iniciàtica", organitzat per la Respectable Lògia Porta de Denderah. El cicle consta de sis conferèrencies que es realitzaran durant la primera meitat de l'any, finalitzant el 13 de juny de 2023.
2/02/2023
El pròxim dijous 2 de febrer a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca Arús el llibre "¡Ultreia!", de Jordi Matilló. L'acte anirà a càrrec del seu autor.
7/02/2023
El pròxim 7 de febrer a les 18:30 h es realitzarà en directe a la Biblioteca el pòdcast "Datos, datos, datos: podcast sobre Sherlock Holmes", a càrrec del seu creador i director, Sergio Colomino.  L'acompanyaran Juan José Abenza, Jaume Gabaldà, Enrique Fernández, col·laboradors habituals i experts en temes holmesians.
9/02/2023
El pròxim dijous 9 de febrer a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca el sisè volum de la sèrie del cànon holmesià de Viena Edicions, dedicat a Estudi en escarlata i El signe dels quatre. L'acte anirà a càrrec de l’editora Isabel Monsó, el traductor Xavier Zambrano, i l’autor dels epílegs, Josep Lluís Martín Berbois.