03/05/2022

Curs “Memòria del lliurepensament i de l’anarquisme” amb Dolors Marín

Des de finals del segle XIX, la repressió contra el lliurepensament i l’anarquisme va ser constant. Les diferents onades repressives contra aquests corrents ideològics i moviments socials van provocar la fugida de molts dels seus representants i la dispersió de la documentació que era patrimoni de les diferents organitzacions llibertàries.

On es guarda, avui, la memòria del lliurepensament i de l’anarquisme? Si volem aprofundir en la història de les dones lliurepensadores, republicanes, anarquistes, obreres o milicianes que lluitaven per un món nou, on hem d’anar a buscar-la? Quina documentació rellevant podem trobar en biblioteques, arxius o fons gràfics i documentals públics i privats?

Amb Dolors Marín, coneixerem l’espoli que van patir aquestes organitzacions i farem un viatge per les diferents biblioteques, arxius i fons públics i privats que custodien aquesta valuosa memòria que tots els règims repressors han maldat per anorrear.

El curs es compon de 3 sessions en línia: dijous 12, 19 i 26 de maig del 2022, de 18.30 h a 20.00 h (connexió per plataforma Zoom).

El divendres 27 de maig a la tarda (16:30 h) farem una visita guiada presencial a la Biblioteca Arús en exclusiva, en la qual comptarem també amb l’arxiver de l’Ateneu Enciclopèdic Popular.

Inscripció: escriviu un correu a arqueracultura@gmail.com indicant NOM, COGNOMS i correu electrònic, i us trametrem la fitxa d’inscripció i les dades per fer el pagament.
Preus: 3 sessions en línia + 1 visita guiada, 40€ (estudiants, 30€) / Només les 3 sessions en línia, 35€ / Només la visita guiada, 10€

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.