23/01/2024

Presentació editorial “Tiempo de generosos y cautivos anarquistas”


Detall de l'esdeveniment


 

El pròxim dimarts 23 de gener a les 18.30 h es presentarà a la Biblioteca Pública Arús el llibre Tiempo de generosos y cautivos anarquistas de l’editorial El Lokal a càrrec del seu autor Manel Aisa. Presenta l’acte Joan Janot.

“El llibre que teniu entre les vostres mans és una de les portes per entendre la magnitud de la tragèdia del poble espanyol, i en concret de dones i homes de l’anarquisme i l’anarcosindicalisme, que van ser capaços el 1936 de guanyar l’exèrcit i el feixisme i començar a construir el somni de la revolució.

Per això, en acabar la guerra el 1939, el feixisme franquista es va acarnissar amb aquells combatents i va truncar tantes vides com va poder. Tant que, encara avui, vuitanta-quatre anys després, moltes d’aquestes vides romanen en el silenci de les cunetes de cada poble d’Espanya, sense demanar encara als assassins.

En definitiva, l’objectiu és recuperar el nom i la identitat de cada persona que, en els temps foscos del franquisme, va tenir la dignitat de lluitar contra la ignomínia d’un sistema corrupte, repressor i assassí, quan tota Espanya era una presó.

Hi va haver qui no va acceptar aquest règim polític opressor i va plantar cara a la mentida del sistema. I perquè les dones i els homes que van veure truncats els seus somnis, d’un món molt millor, entre iguals, no perdin la seva identitat, rescatem aquí una petita part de la seva història.

Perquè se sàpiga, el nom i els cognoms de generosos i captius anarquistes, no quedin en l’oblit i puguem recuperar la seva història, que és la història d’un poble que va lluitar per la llibertat. QUE EL SEU NOM NO QUEDI EN L’OBLIT.”

Manel Aisa Pàmpols (Barcelona, 1953) ha estat membre de diversos col·lectius llibertaris, com el Col·lectiu llibertari St. Antoni-Xino de Barcelona, iniciat en 1976. Va ser secretari de l’organització de la Federació Local de CNT en els anys 1977-78, seguidor del corrent autodidacte dels anarquistes dels anys 20 i posteriors. També va col·laborar i va impulsar durant anys el Centre de Documentació Històric Social, així com la recuperació de l’Ateneu Enciclopèdic Popular de Barcelona (CDHS-AEP), on ha exercit documentalista i comissari de diverses exposicions, durant més de quaranta-tres anys.

Joan Janot és col·laborador i impulsor de les ràdios lliures de Barcelona, dissenyador, maçó, lliurepensador i membre de diverses organitzacions i grups de la Barcelona alternativa.

Activitat en català i castellà.

Cal inscripció prèvia. Aforament limitat. Trobareu el formulari d’inscripcions al final de la pàgina.

L’acte es podrà seguir a través del canal de YouTube de la Biblioteca:

 

Per a assistir a l’acte, CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA al següent formulari:

 

Organitza l’acte:

Amb el suport de:

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dissabte, 15 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 18 de juny de 2024 |  18.30 a 20 h

Dijous, 20 de juny de 2024 |  de 18.30 a 20 h

Divendres, 21 de juny de 2024 |  10 a 14.30 h

Dissabte, 22 de juny de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.