2/06/2022

Presentació editorial “Rumbo a Zaragoza. Crónica de la Columna Durruti”


Detall de l'esdeveniment


El pròxim 2 de juny de 2022 a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca Arús el llibre “Rumbo a Zaragoza. Crónica de la Columna Durruti” (Rasmia ediciones). La presentació anirà a càrrec de l’autor del llibre Roberto Martínez Catalán.

Sobre el llibre

El 24 de juliol de 1936 marxava des de Barcelona una columna armada composta majoritàriament per milicians de la CNT, la confederació sindical anarquista. Al seu cap marxava un ben conegut home d’acció: José Buenaventura Durruti. Feia pocs dies, ell i molts dels quals l’acompanyaven van participar en els combats de carrer que van derrotar la revolta militar a la capital catalana. Ara es dirigien a Saragossa, important baluard cenetista en mans revoltades el proper alliberament de les quals consideraven suposar un avenç decisiu per a la guerra i la revolució en curs.

Rumb a Saragossa és la crònica d´aquesta unitat. La història de les seves accions bèl·liques, però també de la seva organització i funcionament des de la seva creació fins a la seva integració a l’Exèrcit Popular de la República. Tot això contextualitzat en el desenvolupament polític, militar, econòmic i social de la rereguarda republicana; en l’evolució fins a la completa derrota del procés revolucionari iniciat a conseqüència de l’aixecament militar. Perquè les seves experiències, lluny d’estar caduques, són encara una font valuosa de lliçons per a futures revolucions.

Per assistir a la presentació, és imprescindible inscriure’s al formulari.

L’acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la Biblioteca:

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Ho organitza:

Hi col·labora:

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dissabte, 22 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dissabte, 29 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 2 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 9 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 16 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.