2/06/2022

Presentació editorial “Rumbo a Zaragoza. Crónica de la Columna Durruti”


Detall de l'esdeveniment


El pròxim 2 de juny de 2022 a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca Arús el llibre “Rumbo a Zaragoza. Crónica de la Columna Durruti” (Rasmia ediciones). La presentació anirà a càrrec de l’autor del llibre Roberto Martínez Catalán.

Sobre el llibre

El 24 de juliol de 1936 marxava des de Barcelona una columna armada composta majoritàriament per milicians de la CNT, la confederació sindical anarquista. Al seu cap marxava un ben conegut home d’acció: José Buenaventura Durruti. Feia pocs dies, ell i molts dels quals l’acompanyaven van participar en els combats de carrer que van derrotar la revolta militar a la capital catalana. Ara es dirigien a Saragossa, important baluard cenetista en mans revoltades el proper alliberament de les quals consideraven suposar un avenç decisiu per a la guerra i la revolució en curs.

Rumb a Saragossa és la crònica d´aquesta unitat. La història de les seves accions bèl·liques, però també de la seva organització i funcionament des de la seva creació fins a la seva integració a l’Exèrcit Popular de la República. Tot això contextualitzat en el desenvolupament polític, militar, econòmic i social de la rereguarda republicana; en l’evolució fins a la completa derrota del procés revolucionari iniciat a conseqüència de l’aixecament militar. Perquè les seves experiències, lluny d’estar caduques, són encara una font valuosa de lliçons per a futures revolucions.

Per assistir a la presentació, és imprescindible inscriure’s al formulari.

L’acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la Biblioteca:

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ

Ho organitza:

Hi col·labora:

Més activitats

6/02/2023 – 12/02/2023
El Festival de Novel·la Negra de Barcelona, BCNegra, torna del 6 al 12 de febrer en diversos espais de la ciutat. I, com no podia ser d'una altra manera, la Biblioteca Arús hi participa amb una programació especial.
12/01/2023 – 22/02/2023
La Biblioteca Pública Arús inaugurarà el pròxim 12 de gener la seva nova exposició: "Les primeres edicions castellanes del cànon holmesià a l’Estat espanyol (1897-1930)". L’exposició forma part de les activitats organitzades amb motiu de la BCNegra 2023, i es podrà visitar fins al 22 de febrer. Com sempre, l'entrada a la Sala d'Exposicions és totalment lliure.
17/01/2023 – 13/06/2023
El pròxim 17 de gener a les 18:30 h s'iniciarà a la Biblioteca el cicle de conferències: "Ciència i mística. Quatre segles d'intel·lectualitat i tradició iniciàtica", organitzat per la Respectable Lògia Porta de Denderah. El cicle consta de sis conferèrencies que es realitzaran durant la primera meitat de l'any, finalitzant el 13 de juny de 2023.
2/02/2023
El pròxim dijous 2 de febrer a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca Arús el llibre "¡Ultreia!", de Jordi Matilló. L'acte anirà a càrrec del seu autor.
7/02/2023
El pròxim 7 de febrer a les 18:30 h es realitzarà en directe a la Biblioteca el pòdcast "Datos, datos, datos: podcast sobre Sherlock Holmes", a càrrec del seu creador i director, Sergio Colomino.  L'acompanyaran Juan José Abenza, Jaume Gabaldà, Enrique Fernández, col·laboradors habituals i experts en temes holmesians.
9/02/2023
El pròxim dijous 9 de febrer a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca el sisè volum de la sèrie del cànon holmesià de Viena Edicions, dedicat a Estudi en escarlata i El signe dels quatre. L'acte anirà a càrrec de l’editora Isabel Monsó, el traductor Xavier Zambrano, i l’autor dels epílegs, Josep Lluís Martín Berbois.