06/06/2024

Presentació editorial “Origen de la masonería en España”


Detall de l'esdeveniment


 

El pròxim dijous, 6 de juny a les 18.30 h es presentarà a la Biblioteca Pública Arús el llibre Origen de la masonería en España, a càrrec del seu autor Fernando Gil González. L’acte es farà en castellà.

Alguna vegada us heu preguntat què és realment la maçoneria? O com es va desenvolupar a Espanya al llarg dels segles? Quins mites i veritats s’amaguen darrere dels seus ritus i lògies? Aquestes i altres intrigants preguntes troben resposta en aquest llibre, que se submergeix en la història de la maçoneria amb una mirada fresca i documentada.

Des dels valors il·lustrats que conformen la seva essència fins als debats sobre la seva presència en moments crucials de la història espanyola, cada capítol d’aquesta obra aborda aspectes fonamentals de la maçoneria, desentranyant mites, desmuntant tergiversacions històriques i oferint una perspectiva nova sobre la seva influència a la societat espanyola.

Amb una curosa investigació i un estil captivador, el professor Gil us convida a explorar els orígens, les transformacions i l’impacte de la maçoneria a Espanya al llarg dels segles XIX, XX i fins als nostres dies. Des del suposat paper del comte d’Aranda a la seva fundació fins a la seva presència als anys turbulents del segle XX, aquest llibre dona llum sobre aspectes poc coneguts d’aquesta enigmàtica institució.

Però més enllà de descriure esdeveniments històrics, Origen de la maçoneria a Espanya busca estimular el seu pensament crític i obrir noves línies de recerca a l’estudi de la maçoneria espanyola. Amb un enfocament innovador i una prosa envoltant, aquesta obra desafia les concepcions preestablertes i us convida a qüestionar i reflexionar des de la primera fins a l’última pàgina.

Fernando Gil González és doctor en història de les institucions per la Universitat Nacional d’Educació a Distància, amb menció europea i distinció cum laude (2016). Ha estat postdoctorat a King’s College de Londres i Fellow a London School of Economics and Political Sciences. Actualment, és escriptor, professor a la Universitat Rey Juan Carlos de Madrid i investigador sènior en reconeguts grups de recerca a Argentina, Espanya, França, Itàlia, Portugal i Regne Unit. Ha publicat més de deu llibres i nombrosos articles científics, i ha participat en conferències i cursos a Europa, Amèrica i Oceania. Ha dut a terme estades de recerca a diverses universitats i ha estat professor visitant a diverses institucions acadèmiques. A més, és membre de la Royal Historical Society a Londres i de la Societat d’Estudis del segle XVIII a la Universitat d’Oviedo.

Per a més informació, podeu consultar el següent enllaç.

Per a assistir a la conferència, CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA al següent formulari:

Presentació editorial "Origen de la masonería en España" (6 de juny a les 18.30 h)

L’acte es podrà seguir a través del canal de YouTube de la Biblioteca:

Organitza l’acte:

Amb la col·laboració de:

Amb el suport de:

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dijous, 23 de maig de 2024 |  18.30 a 20 h

Divendres, 24 de maig de 2024 |  10 a 14.30 h

Dissabte, 25 de maig de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 28 de maig de 2024 |  18.30 a 20 h

Dissabte, 1 de juny de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.