09/05/2023

Presentació editorial “Memoria de retaguardia”


Detall de l'esdeveniment


 

El pròxim dimarts 9 de maig a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca el llibre Memoria de retaguardia. L’acte anirà a càrrec del seu autor, Julián Delgado, amb la presentació del metge psiquiatre, professor titular d’universitat i assagista, Leopoldo Ortega-Monasteri, i el doctor en Periodisme i llicenciat en Filosofia i Lletres, Joaquim Roglan.

Julián Delgado

Va néixer durant la guerra, va viure a Madrid fins al 1957 i ingrés a l’Acadèmia General Militar. Va estar quatre anys a La Legió, al Sàhara; el 1966 va ser destinat a la Policia Armada de Barcelona, on va compatibilitzar el seu treball amb l’estudi de les carreres de Psicologia i Dret. El contacte amb la universitat i la societat barcelonina marca la seva evolució de manera decisiva. A l’agost de 1975 se’l separa del servei per haver-li descobert activitats polítiques relacionades amb la Unió Militar Democràtica, de la qual va ser un dels seus fundadors i dirigents. Li van obrir un expedient disciplinari i va patir un tribunal d?honor. La democràcia el va rehabilitar, es va reincorporar a la Policia Nacional i va ser voluntari al País Basc els anys 1978-79. El 1982 va ser nomenat cap de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Aquesta obra és el seu novè llibre no tècnic.

Leopoldo Ortega-Monasteri

Metge psiquiatre, professor titular d’universitat i assagista. Expert en temes de violència, membre fundador i actualment president de la Societat Espanyola de Psiquiatria Forense, i membre de la Royal European Academy of Doctors i de la Real Acadèmia de Medicina de Salamanca.

Joaquim Roglan

Doctor en Periodisme i llicenciat en Filosofia i Lletres, és professor universitari retirat. Ha col·laborat durant més de quaranta anys als principals diaris de Catalunya i ha estat guionista de ràdio i televisió. Ha publicat més de vint llibres sobre periodisme, història i Barcelona.

Cal inscriure’s al formulari per assistir-hi.

L’acte es podrà seguir a través del canal de Youtube de la Biblioteca:

Organitza:

Amb el suport de:

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dissabte, 15 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 18 de juny de 2024 |  18.30 a 20 h

Dijous, 20 de juny de 2024 |  de 18.30 a 20 h

Divendres, 21 de juny de 2024 |  10 a 14.30 h

Dissabte, 22 de juny de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.