14/05/2024

Presentació editorial “El secret de l’Alba”


Detall de l'esdeveniment


 

El pròxim dimarts , 14 de maig a les 18.30 h es presentarà a la Biblioteca Pública Arús el llibre El secret de l’Alba, a càrrec del seu autor Jordi Matilló. Presenta l’acte Aleix Matilló, llicenciat en psicologia, formador i activista cultural.

Xerrem de maçoneria? Aprofitant el llançament de la seva novel·la, l’autor parlarà dels secrets i misteris que s’amaguen darrere aquesta fraternitat. Un brutal assassinat en una tranquil·la població de l’Alt Empordà inicia una investigació a càrrec de l’inspector de la policia autonòmica Biel Dot i de Paula Valls, agent de la policia científica. Quan es produeix un segon homicidi amb les mateixes característiques, el jutge Garrido tem el pitjor, que la comarca es vegi assolada per un assassí en sèrie. Però un inesperat desenllaç farà que el magistrat tanqui el cas arxivant-lo. L’inspector Dot i l’agent Valls no coincideixen amb l’opinió del jutge i decideixen seguir la investigació, topant amb una trama dirigida des dels serveis secrets del Vaticà, que lluita amb la maçoneria per aconseguir el llegat dels templers. Amb l’ajuda d’un historiador, expert en l’Orde del Temple, i de la seva dona, tots dos membres de la maçoneria, els policies estiraran el fil descobrint un enfrontament que va començar fa segles i que encara avui persisteix. Finalment, les seves investigacions els portaran a viatjar a Escòcia, on reviuran part de la seva història i l’evolució de la maçoneria, des de l’edat mitjana fins als nostres temps, descobrint els secrets més ben guardats i amb un final inesperat.

Jordi Matilló i Ayats (Barcelona, 1959) és escriptor i membre de l’Associació Col·legial d’Escriptors de Catalunya (ACEC). La seva carrera professional ha estat centrada en càrrecs de direcció a multinacionals. Estudiós de l’Europa medieval, i del simbolisme llegat pels antics constructors, ha dedicat més de trenta anys a l’estudi dels templers, desxifrant el mite i esoterisme que els envolta. Divulgador de l’Orde del Temple, del catarisme i la maçoneria, ha participat en diversos programes de ràdio i impartint conferències sobre aquests temes. Des de fa vint-i-cinc anys és membre de la Gran Lògia d’Espanya, on dedica part de la seva activitat a l’estudi de la història i simbologia de la maçoneria. Com a promotor cultural, organitza i participa en diversos actes entorn la literatura, i assisteix a entrevistes a mitjans.

Per a més informació, podeu consultar el seu web en el aquest enllaç.

Per a assistir a la conferència, CAL INSCRIPCIÓ PRÈVIA al següent formulari:

L’acte es podrà seguir a través del canal de YouTube de la Biblioteca:

Organitza l’acte:

Amb la col·laboració de:

Amb el suport de:

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dijous, 23 de maig de 2024 |  18.30 a 20 h

Divendres, 24 de maig de 2024 |  10 a 14.30 h

Dissabte, 25 de maig de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 28 de maig de 2024 |  18.30 a 20 h

Dissabte, 1 de juny de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.