17/11/2022

Presentació editorial “Durruti sin mitos ni laberinto y otras estampas”


Detall de l'esdeveniment


El pròxim dijous 17 de novembre a les 18:30 h es presentarà a la Biblioteca el llibre Durruti sin mitos ni laberinto y otras estampas, d’Agustín Guillamón. La presentació anirà a càrrec del seu autor.

Sobre el llibre

Compost per set centelleigs de la revolució del 1936 i d’alguns dels seus personatges –estampes absolutament autònomes i independents entre si–, el llibre les reuneix per formar un conjunt estructurat que amplia i transforma les imatges i el contingut de cadascuna d’elles.

Entenem per estampa una il·lustració acurada d’un paisatge, una persona o un poble. Defineixen i enquadren una situació, retraten una personalitat o sintetitzen una vida. Aquestes imatges immobilitzen i arrenquen un instant o uns dies, captant-ne l’essència més profunda. No obstant això, aquest conjunt d’estampes produeix una sensació de moviment tel·lúric, d’encaix de les peces del puzle i justificació de totes i cadascuna de les imatges, en una estructura precisa que exemplifica el breu llampec de la revolució, així com la seva fosca dolorosa i mort.

Tres estampes dibuixen el perfil del revolucionari Buenaventura Durruti; les altres quatre esbossen el terratrèmol col·lectiu, massiu i popular del fet revolucionari i, després, l’envestida de la contrarevolució estalinista i republicana. El conjunt demostra que Durruti no es va perdre a cap laberint. L’autor ens ho presenta sense mites, més enllà de la divinització d’alguns i de la seva demonització pels altres; o de la seva banalització pels més.

El llibre inclou dos annexos documentals: la protesta de Durruti per la militarització de la columna i l’ordre rebuda de marxar a Madrid.

Cal inscriure’s per assistir a l’activitat.

L’acte es podrà seguir en directe a través del canal de Youtube de la Biblioteca:

Ho organitza:

Hi col·labora:

 

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dissabte, 15 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 18 de juny de 2024 |  18.30 a 20 h

Dijous, 20 de juny de 2024 |  de 18.30 a 20 h

Divendres, 21 de juny de 2024 |  10 a 14.30 h

Dissabte, 22 de juny de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.