Actualitzat el 22/03/2021

Inauguració a Chiquita Room de l’exposició The Yellow Book

El 25 de març s’inaugura l’exposició The Yellow Book, un projecte artístic de Jaro Varga en el què la Biblioteca Arús tindrà un paper col·laborador.

L’artista estarà treballant a la Biblioteca Arús del 15 al 25 de març, de cara al públic, i l’obra que en resulti, una reinterpretació d’alguns dels nostres llibres, serà exhibida a la biblioteca des del 30 de març fins al 15 de maig.

El projecte, comissariat per Erich Weiss, qüestiona la universalitat del coneixement hegemònic a través dels llibres i les biblioteques; és una lectura crítica comparativa dels fons de la Biblioteca Pública Arús, la Fundació Antoni Tàpies i la del Museu Picasso amb referències de l’arxiu personal de Jaro Varga. Cada institució exhibirà es obres que l’artista hagi creat amb els seus llibres.

El centre d’art i creació contemporània Chiquita Room coordina aquesta iniciativa amb les tres institucions culturals, oferirà visites guiades per entendre l’obra en el seu conjunt i també en publicarà un llibre.

Jaro Varga és un artista visual i comissari eslovac establert a Praga (República Txeca). Té un màster i un doctorat a l’Acadèmia de Belles arts i Disseny de Bratislava, i també ha participat en intercanvis estudiantils a Àustria, Polònia i als Estats Units. Fascinat per com fins fa poc el nostre coneixement de l’univers s’ha expressat a través de l’escriptura, ha enfocat el projecte entorn de l’univers i la seva exploració, així com la creació de la suma del nostre coneixement, incloent el continu fracàs o incapacitat de descobrir com són les coses realment.

Per a més informació, i per a reservar entrades, consulteu aquest enllaç.

 

 

Data d'inici

25 març

Hora

Tipus d'activitat

Inauguració Expo

PROPERES ACTIVITATS

22
d’abril de 2022

Master class de dibuix

Es tracta d’una activitat exclusiva pels alumnes de l’Institut Fort Pius i l’Escola Mireia
31
Març de 2022

PRESENTACIÓ EDITORIAL - 18:30 h

Presentació editorial «Hilda Agostini. Les armes de la raó d’una mestra republicana, protestant i maçona»
24
Març de 2022

PRESENTACIÓ EDITORIAL - 18:30 h

Presentació editorial «Dones, treball i moviment obrer»

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.