Actualitzat el 24/03/2021

Exposició «The Yellow Book»

La Biblioteca Pública Arús acull des del 30 de març de 2021 una part de l’exposició «The Yellow Book», de Jaro Varga, en una iniciativa que coordina la sala d’exposicions Chiquita Room i que incorpora la biblioteca, el Museu Picasso i la Fundació Antoni Tàpies.

L’artista va estar treballant a la Biblioteca Arús del 15 al 25 de març de 2021, de cara al públic, i l’obra que en va resultar, una reinterpretació d’alguns dels llibres del fons bibliogràfic, s’exhibirà a la biblioteca fins al 15 de maig.

El projecte, comissariat per Erich Weiss, qüestiona la universalitat del coneixement hegemònic a través dels llibres i les biblioteques; és una lectura crítica comparativa dels fons de la Biblioteca Pública Arús, la Fundació Antoni Tàpies i la del Museu Picasso amb referències de l’arxiu personal de Jaro Varga. Cada institució exhibirà es obres que l’artista hagi creat amb els seus llibres.

El centre d’art i creació contemporània Chiquita Room coordina aquesta iniciativa amb les tres institucions culturals, ofereix visites guiades per entendre l’obra en el seu conjunt i també n’ha publicat un llibre.

Jaro Varga és un artista visual i comissari eslovac establert a Praga (República Txeca). Té un màster i un doctorat a l’Acadèmia de Belles arts i Disseny de Bratislava, i també ha participat en intercanvis estudiantils a Àustria, Polònia i als Estats Units. Fascinat per com fins fa poc el nostre coneixement de l’univers s’ha expressat a través de l’escriptura, ha enfocat el projecte entorn de l’univers i la seva exploració, així com la creació de la suma del nostre coneixement, incloent el continu fracàs o incapacitat de descobrir com són les coses realment.

Per a més informació, i per a reservar entrades, consulteu aquest enllaç.

 

 

Data d'inici

30 de març de 2021

Hora

p.small { line-height: 1,2; }

Dilluns, dimecres i divendres
De 10 h a 15 h.

Dimarts i dijous
De 16 h a 21 h.

Tipus d'activitat

Exposició

PROPERES ACTIVITATS

22
d’abril de 2022

Master class de dibuix

Es tracta d’una activitat exclusiva pels alumnes de l’Institut Fort Pius i l’Escola Mireia
31
Març de 2022

PRESENTACIÓ EDITORIAL - 18:30 h

Presentació editorial «Hilda Agostini. Les armes de la raó d’una mestra republicana, protestant i maçona»
24
Març de 2022

PRESENTACIÓ EDITORIAL - 18:30 h

Presentació editorial «Dones, treball i moviment obrer»

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.