13/09/2023

72a Fira del Llibre Antic i d’Ocasió

El passat 20 de juliol va tenir lloc a la sala d’actes de la Biblioteca Pública Arús la roda de premsa de la 72a Fira del Llibre Antic i d’Ocasió, que organitza, com cada any, el Gremi de Llibreters de Vell al Passeig de Gràcia.

Enguany la Fira se celebra del 8 al 25 de setembre i compta amb una agenda carregada d’activitats durant els tres caps de setmana que dura. Entre els actes més destacats, hi ha diverses novetats, com ara l’espai Fòrum Dau al Set, amb diferents activitats de dinamització, i la mostra Vita Libris, on es reivindiquen algunes obres imprescindibles de la literatura en català.

El primer cap de setmana es dedicarà al món de l’art, amb activitats com ara les que commemoren el centenari del naixement d’Antoni Tàpies, el 25è aniversari de la mort de Joan Brossa i el 50è aniversari de la publicació del llibre d’artista El Vol de l’alosa de Joan Miró.

El segon cap de setmana se centrarà en la relació dels escriptors vinculats amb Barcelona amb el món del llibre i la seva obra. Destaquem d’entre la programació, la xerrada de Josep Lluís Martín Berbois sobre la recepció de les obres de Sherlock Holmes a casa nostra i com es converteixen en fenomen (dissabte 16 de setembre a les 12 h).

En paral·lel a la Fira, la Biblioteca Pública Arús us ofereix visitar el dimarts 19 de setembre la col·lecció del famós detectiu amb una visita guiada amb Cases Singulars.

El darrer cap de setmana, la Fira ha volgut posar en valor les biblioteques personals i escolars amb la programació d’una jornada pel dia de La Mercè dedicada al foment de la lectura amb escriptors com Víctor Panicello, Maria Carme Roca o Mar Bosch.

Aquí trobareu tota la informació i la programació de la Fira.

 

Biblioteca Pública Arús
Passeig de Sant Joan, 26
08010 Barcelona
biblioteca.arus@bcn.cat
93 256 59 50

 

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.