Actualitzat el 19/01/2021

Moriarty vs Sherlock Holmes

Amb motiu de la BCNegra, la Biblioteca Pública Arús ofereix una exposició dedicada a un dels personatges més rellevants del cànon holmesià, així com un dels genis del mal més fascinants de la literatura: el Professor Moriarty.

L’exposició mostra els llibres de relats on aquest mestre del crim té presència, i es destaca com el descriu Holmes al doctor Watson segons les seves pròpies paraules. Tot i aparèixer només en dos relats, i ser mencionat en altres cinc històries, aquest Moriarty representa el contrapunt que voldria i necessita qualsevol heroi, allò que s’anomena un dolent de veritat amb tanta personalitat com el mateix detectiu.

La col·lecció Joan Proubasta aporta no només llibres del cànon holmesià relacionats amb Moriarty, sinó també una selecció d’obres que el prenen com eix argumental i d’altres que reporten noves visions del “Napoleó del Crim”. També es posa de manifest la possible biografia d’aquest personatge tan misteriós, es descriuen les possibles fons d’inspiració que es creu que Conan Doyle va utilitzar per construir-lo, i es mostra l’ample ventall de rostres que ha tingut l’arxienemic de Sherlock Holmes durant més d’un segle d’història del teatre, el cinema i la televisió.

Us podeu descarregar el cartell de l’exposició. Es permet la utilització o reproducció, total o parcial, sense ànim de lucre, sempre que es faci constar com a procedència “Cartell de l’exposició Moriarty vs Sherlock Holmes, de Josep Àngel Gan, 2021. Col·lecció Joan Proubasta de Sherlock Holmes de la Biblioteca Pública Arús.”

A continuació podeu veure la presentació de l’exposició, a càrrec del seu comissari, Josep Maria Clavell.

L’exposició “Moriarty vs Sherlock Holmes” està disponible a la sala d’exposicions de la Biblioteca Pública Arús, en l’horari habitual d’obertura al públic. Es recomana fer inscripció enviant un correu electrònic a biblioteca.arus@bcn.cat o bé trucant al telèfon 93 256 59 54. És imprescindible seguir les recomanacions de seguretat en relació a la COVID19.

   

Data d'inici

26 Gener

Hora

17:00 h.

Tipus d'activitat

Exposició

PROPERES ACTIVITATS

22
d’abril de 2022

Master class de dibuix

Es tracta d’una activitat exclusiva pels alumnes de l’Institut Fort Pius i l’Escola Mireia
31
Març de 2022

PRESENTACIÓ EDITORIAL - 18:30 h

Presentació editorial “Hilda Agostini. Les armes de la raó d’una mestra republicana, protestant i maçona”
24
Març de 2022

PRESENTACIÓ EDITORIAL - 18:30 h

Presentació editorial “Dones, treball i moviment obrer”

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.