16/05/2024

Apadrina Cultura


Event Details

 • Date:
 • Categories:

 

És una gran satisfacció poder-vos dir que, finalment, hem aconseguit culminar el projecte Rates de Biblioteca: voleu apadrinar un llibre de la Biblioteca Arús?. Una iniciativa que, com sabeu, estava destinada a preservar i difondre el nostre fons patrimonial. Gràcies a aquest projecte es van poder digitalitzar sis documents de valor històric indiscutible. El canvi de suport no tan sols contribuirà a conservar l’obra per a les generacions futures, sinó que permetrà que tothom hi pugui accedir amb un simple clic del ratolí. Trobareu més informació sobre el projecte d’apadrinament de Rates de Biblioteca en el següent enllaç.

Enguany, obrim un nou projecte que hem anomenat Apadrina Cultura i que us presentarem el dijous, 16 de maig a les 18 h per a tots aquells que vulgueu saber més. Cal inscripció prèvia en el següent formulari:

Si voleu apadrinar directament, podeu fer-ho en el següent enllaç.

Aquí podeu veure la presentació de l’acte Apadrina Cultura del dia 16 de maig de 2024:

 

QUÈ ÉS APADRINA CULTURA?

És una iniciativa que té per objectiu preservar i facilitar l’accés als documents de la Biblioteca, a través de la restauració i digitalització del seu fons.

Davant els pocs recursos de què disposa la Biblioteca, volem interpel·lar tothom perquè ens ajudi a tirar endavant aquesta proposta. Amb el vostre ajut fareu possible que aquestes obres siguin consultables i accessibles als investigadors, estudiosos i al públic general, d’una manera fàcil i ràpida, i sense malmetre el document original.

Si voleu ser part d’aquesta iniciativa de divulgació del coneixement i preservació de la història, apadrineu un o més documents del nostre fons. Hem seleccionat cinc obres per digitalitzar tenint en compte la seva importància històrica i la rica diversitat temàtica de la Biblioteca:

La Concordia: revista masónica mensual: órgano oficial de la R. L. de su nombre. Año 1, n.º 1-año 3, n.º 24 (1888-1890).

Segons el Dr. Pere Sánchez, es tracta d’“una de les revistes més importants de la maçoneria barcelonina” del segle XIX.

Codi: CONMAS
Preu: 54,83 €

 

Louis Viardot. Apología de un incrédulo: (Libre examen). Versión española de Enrique Díaz-Retg. Barcelona: F. Granada y C.ª, [entre 1900 i 1910].

Viardot va ser historiador i crític d’art, director teatral i traductor. D’idees
lliurepensadores, havia col·laborat amb Pierre Leroux, socialista i maçó, i
l’escriptora George Sand.

Codi: APOINC
Preu: 44,72 €

 

R. M. Tractat de merdologia comparada: 1.ª y 2.ª part, ab notas y datos historichs. Amsmerdam: estampa del Merduro de Potassa y C.ª, 3652 [1889?].

Text satíric, escrit en un llenguatge groller i escatològic, que ridiculitza la Renaixença i el catalanisme més conservadors.

Codi: TRAMER
Preu: 24,49 €

 

Alban Rosell. El naturalismo integral y el hombre libre: apuntes y comentarios [Manuscrit]. [1918]. Exemplar mecanografiat.

El mestre i pedagog anarquista Alban Rosell, a més de fundar diverses escoles racionalistes, també va ser un dels introductors i definidors del
naturisme al nostre país.

Codi: NATLIB
Preu: 47,38 €

Arthur Schopenhauer. El fundamento de la moral. Traducción de F. Díaz-Crespo. Barcelona: Atlante, [1929?]. (Biblioteca contemporánea).

Un dels dos textos de Schopenhauer en què aborda el problema de la moral. Tot i que se la considera una obra menor, es tracta d’un text ètic fonamental, i té una importància històrica cabdal.

Codi: FUNMOR
Preu: 51,11 €

 

COM HI PUC PARTICIPAR?

 1. Tria un o més documents que oferim. Cadascun té una història única, i està esperant que algú com tu l’ajudi.
 2. Fes la teva contribució avui, i ajuda apreservar la nostra herència cultural. Teniu dues opcions:
  • Presencialment: Visita’ns durant l’horari d’atenció al públic, i podràs fer el teu donatiu en persona.
  • Via transferència bancària*:
   • Emplena aquest formulari.
   • Fes l’ingrés o la transferència al compte de la Biblioteca Pública Arús: ES38 0182 3976 5402 0003 0109. Concepte: Apadrina + Persona donant + Codi

*  Les teves dades s’inclouran al fitxer de la Biblioteca únicament per a l’apadrinament, i les podràs donar de baixa o rectificar-les enviant un correu a biblioteca.arus@bcn.cat.

Aquest donatiu no compleix els estàndards per obtenir beneficis fiscals.

 

Organitza l’acte:

Amb el suport de:

CALENDARI D’ACTIVITATS
July 2024
MTWTFSS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« Jun   Aug »

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dissabte, 29 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 2 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 9 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 16 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 23 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.