24/05/2024

Portes obertes per la Festa Major de la Dreta de l’Eixample


Event Details


 

La Biblioteca Arús se suma un any més a la Festa Major de la Dreta de l’Eixample obrint les seves portes divendres, 24 de maig de 10 a 14.30 h a tots els veïns i veïnes que s’hi vulguin apropar. Durant la jornada de portes obertes es podran veure i visitar lliurement sales que normalment estan tancades al públic. A més, s’hi projectarà un breu reportatge sobre la Biblioteca, i també s’hi podrà veure l’exposició “Tres barcelonins del segle XIX: Clavé, Pi i Margall, i Balaguer, entre el republicanisme federal i el liberalisme”.

Josep Anselm Clavé (1824-1874), Francesc Pi i Margall (1824-1901) i Víctor Balaguer (1824-1901) van ser tres barcelonins decisius per a la configuració d’un pensament demòcrata, republicà federal i liberal a la ciutat. Amb una voluntat compartida per a construir una nova cultura política, s’esforçaren, a més, tots ells, en la construcció d’un nou Estat, obert a les reivindicacions i aspiracions socials dels treballadors i dels sectors populars, tant a Catalunya com a Espanya. Van ser, en aquest sentit, peces clau d’un catalanisme, que des d’un primer moment entengué que calia, juntament amb la defensa i desenvolupament de la identitat cultural catalana, l’afirmació política, progressista i fermament democràtica d’aquesta.

La particularitat de la nostra commemoració a la Biblioteca Arús rau en la consideració conjunta dels tres personatges, tot posant en relleu la seva preocupació i identificació amb el progrés de Barcelona, així com la important relació que entre ells mantingueren tota la seva vida, al llarg del segle XIX.

No cal inscripció prèvia.

Us podeu descarregar els programes de la Festa Major de la Dreta de l’Eixample (del 22 al 26 de maig) i la Fira Modernista i Fira del Comerç de Barcelona (del 24 al 26 de maig).

Organitza l’acte:

 

Amb el suport de:

Més activitats

Del 25 d’abril al 7 d’octubre de 2024 |  Entrada lliure

Dissabte, 22 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dissabte, 29 de juny de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 2 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 9 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

Dimarts, 16 de juliol de 2024 |  Diferents horaris

La Biblioteca estarà tancada per vacances des de l’1 al 31 d’Agost inclusivament.
La Biblioteca estará cerrada por vacaciones desde el 1 al 31 de Agosto inclusive.
The Library will be closed for holidays from 1 to 31 August inclusive.